IOTA wallet mogelijkheden

IOTA (MIOTA) wallets

Om IOTA in eigen bezit te hebben, is het hebben van een geschikte wallet een vereiste. De wallet is vergelijkbaar met een normale portemonnee, maar dan digitaal. Net als bij een echte portemonnee heeft de één een variabelere opslagcapaciteit dan de ander. In bepaalde wallets kunnen dus verschillende munten bewaard worden en in andere kan slechts een enkele munt bewaard worden.

IOTA kan momenteel worden bewaard in een online wallet (bij een exchange bijvoorbeeld) of in de desktop versie die door IOTA zelf aangeboden wordt. Helaas is het nog niet mogelijk IOTA op te slaan op een Ledger Nano S. Op Reddit staat te lezen dat hieraan wel gewerkt wordt.

Wij raden aan om IOTA zo min mogelijk online op te slaan, zeker als het om grote hoeveelheden gaat die een hoge waarde representeren. Gebruik de opslag bij een exchange alleen wanneer u de munt wilt gaan ruilen en verzend daarna naar de desktop wallet.

Online wallet

IOTA (MIOTA) online wallet

IOTA online opslaan is erg goed te doen, maar is helaas niet super veilig. IOTA kan bijvoorbeeld gratis bewaard worden bij Binance. Hiervoor hoeft alleen een account aangemaakt te worden. Hoewel de wallet die op het Binance account gegenereerd wordt eigenlijk bedoeld is om IOTA te kunnen verhandelen, wordt deze in verband met de moeilijkheid IOTA te bewaren op een andere manier, toch veelvuldig gebruikt als vaste IOTA wallet. Let er wel op dat de kans bestaat dat hackers Binance binnendringen en dat wanneer het systeem (tijdelijk) offline is, u geen toegang heeft tot uw wallet.

Binance wallet aanmaken
Lightwallet

IOTA (MIOTA) software wallet

IOTA biedt de mogelijkheid munten op te slaan in de IOTA Lightwallet. De Lightwallet is een software wallet die verbonden wordt aan een server waarop IOTA IRI draait. En hoewel deze servers beveiligd zijn, is dit dus eigenlijk vergelijkbaar met het online opslaan van de munt. Er is immers altijd verbinding nodig om te kunnen werken. Ons advies: maak gebruik van de Binance wallet. Deze wordt automatisch gegenereerd en dat scheelt een hoop tijd.

Het instaleren van de Lightwallet wallet is een stuk lastiger dan dat is bij andere cryptocurrency. Voor instructies kunt u de video onderaan deze pagina bekijken.

Bekijken

IOTA (MIOTA) hardware wallet

Het is helaas nog niet mogelijk om IOTA hardwarematig op te slaan. Zowel Trezor als de Nano Ledger S zijn wel bezig om IOTA te integreren. Wanneer dit ook daadwerkelijk is, zullen wij dat hier vermelden.

Beste IOTA (MIOTA) wallet

De beste IOTA wallet is naar onze mening momenteel nog niet beschikbaar. Dat zou namelijk de Nano Ledger S zijn. De beste beschikbare optie is naar onze mening op het moment de Lightwallet, welke te downloaden is op Github. De bestanden van de wallet worden regelmatig bijgewerkt, dus het is handig af en toe te kijken of er een nieuwere en betere versie beschikbaar is.