IOTA kopen bij Binance

IOTA kopen bij Binance

Binance is ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange. Bij Binance kan een groot aantal munten gestort worden op het account. Om te kunnen ruilen tegen IOTA, moet er eerst een tegoed zijn aan Bitcoin, Ethereum, Binance Coin of USDT (Tether). Omdat de transactiekosten bij Bitcoin erg hoog liggen, raden wij aan om Ethereum te gebruiken bij Binance. Wanneer u nieuw bent bij Binance, kunt na het aanmaken van een account direct een Ethereum adres ontvangen. In het volgende voorbeeld gaan we met Ethereum handelen op Binance om IOTA te krijgen.

Stap 1: Account aanmaken bij Binance

Ga naar de website van Binance en klik rechts bovenin het scherm op “Register”. Vul de gevraagde gegevens in en klik op “register”. Verifieer vervolgens uw e-mail adres.

Vervolgens is het nodig extra beveiliging toe te voegen aan het account. Wij raden aan om hiervoor gebruik te maken van Google Authentication. Wanneer u kiest voor deze optie, verschijnen er links naar de app voor Apple en Android. Installeer de versie die bij uw mobiel past op uw mobiel. Nadat de app geïnstalleerd is, opent u deze en klikt u op de rode plus onderin het scherm. Maak gebruik van de streepjescode scanner en scan hiermee de code die door Binance getoond wordt. Binance is nu toegevoegd aan uw Authenticator.

Vergeet niet uw backup key op te slaan!

Activeer 2FA beveiliging door uw backup key, wachtwoord en 2FA code in te voeren. U bent nu helemaal klaar met het aanmaken van het account.

Stap 1

Stap 2: Binance wallet adres ophalen

Nu gaan we eerst een walletadres ophalen om Ethereum te kunnen ontvangen. De Ethereum coins gaan we vervolgens omzetten naar IOTA. Om een Ethereum wallet adres op te halen dient u ingelogd te zijn op uw Binance account.

Ga vervolgens naar “Funds” en kies voor “Balances”. Selecteer vervolgens “Deposit” achter ETH (Ethereum). Er wordt een uniek wallet adres gegenereerd voor uw account. Deze wordt getoond onder “ETH deposit address”. Dit wallet adres heeft u straks nodig nadat we in bezit zijn gekomen van Ethereum. Laat voor nu uw Binance account even openstaan op uw Ethereum adrespagina.

Stap 2

Stap 3: Cryptocurrency kopen met iDeal

We gaan nu Ethereum kopen met iDeal bij Litebit. Ook hier dient u eerst een account aan te maken. Heeft u deze al? Sla dan de stappen over waarin een account wordt aangemaakt en ga direct naar het koopproces. Heeft u deze niet? Ga dan eerst naar de website van Litebit.

Klik vervolgens rechts bovenin het scherm op “Nieuwe account aanmaken” en vul de gevraagde gegevens in. Vervolgens dient u uw e-mail adres te verifiëren en kunt u inloggen op het account. Nadat u bent ingelogd klikt u op “Kopen” in het menu aan de bovenkant van de pagina. Vervolgens selecteert u ETH (derde resultaat) door op de munt te klikken. U krijgt nu een pagina te zien waar gevraagd wordt om verschillende gegevens. Geef hier aan hoeveel Ethereum u wilt kopen en hoe u deze wil betalen. Vervolgens vult u bij het veld “Ontvangsadres (wallet)” het adres in dat u eerder heeft ontvangen bij Binance. Als het walletadres klopt, zal Litebit een melding geven: Super, dit lijkt ons een geldig walletadres. Klik vervolgens op “Volgende” en betaal de munten.

Nadat de betaling is afgerond ziet u de status van uw aankoop staan op de pagina waarnaar u wordt doorgestuurd. Lukt dit niet? Ga dan naar “Mijn account” en selecteer “Bestellingen”. Daar ziet u achter de betaalde munt de status van de opdracht staan. Staat deze status op “Afgerond”? Dan zouden de munten beschikbaar moeten zijn in uw Binance account. Staan deze er niet direct op? Wacht dan even. Het verwerken van een transactie kan even duren wanneer het druk is op het netwerk.

Ga in uw Binance account naar “Funds” en selecteer “Transaction history”. Daar ziet u onder “Status” staan wat de status van uw opdracht is. Staat deze op Completed? Dan is het tijd om de Ethereum om te ruilen voor IOTA.

Stap 3

Stap 4: De juiste markt vinden

Omdat u op dit punt in bezit bent van Ethereum, gaan we op Binance gebruik maken van de Ethereum markt. Daar komt u door links bovenin de pagina te klikken op “Exchange”. Kies daaronder voor “Basic”. Vervolgens ziet u aan de rechterkant van de pagina de verschillende markten staan. Standaard staat BTC geselecteerd. Naast BTC ziet u ETH staan. Klik hier op “ETH”. Er verschijnen beschikbare markten onder de knop. Scroll hier naar beneden totdat u IOTA/ETH tegenkomt (markten staan in alfabetische volgorde) en klik hier op.

Stap 4

Stap 5: Cryptocurrency ruilen voor IOTA

Onder de koersen ziet u de mogelijkheden “Buy IOTA” en “Sell IOTA” staan. Schakel allereerst over naar “Market” (het kan anders erg lang duren voordat een bod geaccepteerd wordt) en kies hier hoeveel IOTA u wilt hebben. Klik op 100% om al uw Ethereum om te zetten naar IOTA. Klik vervolgens op “Buy IOTA”. Uw ruil wordt afgerond.

Ga vervolgens naar “Funds” en kies voor “Balances”. Hier ziet u nu uw IOTA staan. U kunt er vervolgens voor kiezen om uw IOTA te verzenden naar een persoonlijke wallet, maar het handigste is om deze bij Binance te houden, aangezien het installeren van de IOTA wallet nogal lastig kan zijn en het nog maar de vraag is of deze wallet veiliger is dan die van Binance.

Gebruikte links:

Litebit
Binance