IOTA kopen bij een online exchange

IOTA kopen bij een exchange?

Exchanges zijn er in verschillende vormen. Bij de één kunnen alleen cryptocurrency geruild worden, terwijl bij de ander alleen cryptocurrency gekocht kunnen worden. Er wordt dan nog steeds geruild, maar het gaat dan om een ruil van euro's tegen een bepaalde cryprocurrency. In dat geval kan gewoon met iDeal betaald worden en de kans is groot dat dit is waarnaar u op zoek was toen u hier terecht kwam. Wij bieden op deze pagina meer informatie over een aantal exchanges waar IOTA verkregen kan worden, te beginnen met de exchange waar met iDeal betaald kan worden. Bij alle exchanges is het aanmaken van een account verplicht om IOTA te kunnen kopen. Hoe het aanmaken van een account bij een exchange in zijn werk gaat, leest u telkens onder de "Bekijk de handleiding" link van de betreffende exchange.

Bitcoin Meester

IOTA kopen bij Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is momenteel de enige Nederlandse partij waar IOTA gekocht kan worden met iDeal. Om IOTA te kunnen kopen, dient eerst een account aangemaakt te worden. Naast IOTA biedt deze partij ook verschillende andere cryptocurrency aan die ook met iDeal betaald kunnen worden. Het minimum bedrag waarvoor IOTA gekocht kan worden is €50. Het aanmaken van een account neemt ongeveer 5 minuten in beslag.

Bekijk de handleiding
Naar de website
Binance

IOTA kopen bij Binance

Binance is één van de grootste en meest betrouwbare crypto exchanges ter wereld. Ook IOTA is te verkrijgen bij Binance. Deze munt kan helaas niet rechtstreeks gekocht worden bij Binance, maar kan verkregen worden door een geaccepteerde cryptocurrency zoals Bitcoin of Ethereum om te ruilen voor IOTA. U dient dus in bezit te zijn van een andere cryptocurrency voordat IOTA gekocht kan worden op Binance.

Bekijk de handleiding
Naar de website

Informatie

Bitvavo
Binance

Nadelen van exchanges

Wanneer u niet persé met iDeal wilt betalen maar met cryptocurrencies wilt handelen, dan kunt u deze exchanges pagina eens bekijken.

Een nadeel van een exchange is dat het vrij veel werk is om een bepaalde munt te kunnen ontvangen. Zeker voor degene die nog niet of nauwelijks bekend is met cryptocurrency, kan het kopen van valuta via een exchange de nodige problemen veroorzaken. Wij hebben er daarom voor gekozen enkele exchanges te voorzien van een uitgebreide handleiding waarin beschreven wordt hoe IOTA gekocht kan worden. Wij raden u dan ook aan gebruik te maken van de aangeboden handleidingen.

Een ander nadeel van een exchange is het feit dat cryptovaluta online worden bewaard bij de exchange zelf. In de media zijn al verschillende verhalen naar buiten gekomen over hacks bij verschillende grote exchanges. Wanneer u in bezit bent van een groot aantal cryptocurrency die een grote waarde representeren, is het daarom aan te raden de exchanges alleen te gebruiken wanneer u cryptocurrency omruilt en de coins vervolgens weer weg te halen bij de exchange en op te slaan op een veilige manier.