Beleggen in IOTA bij Plus500

IOTA kopen bij Plus500

Stap 1: Account aanmaken bij Plus500

Op deze pagina zullen wij u uitleggen hoe u kunt beleggen in IOTA bij Plus500. Hiervoor dient u allereerst een account aan te maken. Vervolgens gaan we een positie openen in demo-modus. Dat biedt de kans om bekend te raken met het platform. Bevalt het platform en heeft u een goed gevoel over IOTA? Dan leggen we ook uit hoe een bedrag gestort kan worden bij Plus500. Het openen van een echte positie gaat precies hetzelfde als het openen van een positie in de demo-account.

Om een account aan te maken gaat u naar de website van Plus500 en klikt u op “Aanmelden”. Kies vervolgens voor “Demo-modus” aangezien we gaan beginnen met een testpositie op IOTA. Vul uw e-mail adres en wachtwoord in en bevestig uw e-mail adres via de bevestigingsmail die u ontvangt. Vervolgens kunt u inloggen op uw account.

Stap 1

Stap 2: IOTA handelen in demo-modus

Nadat u bent ingelogd op uw account, komt u direct terecht op het Plus500 handelsplatform. In het menu dat begint met “Populairst” kunt u naar benden scrollen. Daar ziet u ook “Cryptovaluta” staan. Klik hier op. U ziet nu aan de rechterkant van dit menu de verschillende cryptocurrency staan waarin gehandeld kan worden via het platform. Scroll naar beneden totdat u IOTA tegenkomt. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om IOTA te kopen of verkopen. Denkt u dat de koers gaat stijgen? Kies dan voor “kopen”. Denkt u dat de koers zal gaan dalen? Kies dan voor “verkopen”. Wanneer u een keuze heeft gemaakt, klikt u op de bijbehorende knop.

Op het geopende “contracten” scherm heeft u nu enkele keuzes: allereerst moet bepaald worden voor welk bedrag IOTA gekocht moet worden. Houdt er rekening mee dat er wordt belegd met een hefboom van 1:5. Wanneer u dus voor 50 euro IOTA koopt, ligt de werkelijke waarde van uw aankoop op 250 euro. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een maximaal verlies en automatisch sluiten bij een bepaalde winst. Om een maximaal verlies in te stellen klikt u op “Sluiten bij verlies”. Onder de sluitingsprijs ziet u het bedrag dat verloren wordt wanneer de positie op de aangegeven koers gesloten wordt. Met de + en – knoppen kunt u het maximale verlies bewerken. Hetzelfde kunt u ook doen voor de winst.

Bent u klaar met het instellen van uw positie? Klik dan op ‘Kopen’ of ‘Verkopen’. Klik vervolgens in het menu aan de linkerkant van de pagina op “Open posities”. Daar ziet u de huidige stand van uw positie. Het zal direct opvallen dat u in de min begint. Dat komt doordat er een spread betaald wordt en er een verschil is tussen de koop- en verkoopprijs. Dat is niet veel anders dan bij partijen waar de munt echt verkocht kan worden, al worden het daar ‘transactiekosten’ genoemd.

Stap 2

Stap 3: Positie afsluiten

Heeft u uw doel behaald? Klik dan op ‘x Sluiten’ in het midden van de positie. Er opent zich dan aan de rechterkant van de pagina een overzicht van de positie. Klik vervolgens op “Positie afsluiten” en uw IOTA is weer verkocht.

Stap 3

Stap 4: Geld storten bij Plus500

Wanneer u vervolgens besluit om met echt geld te gaan handelen, zult u allereerst uw account moeten verifiëren. Hiervoor dient een kopie van uw ID kaart en een geldig telefoonnummer opgegeven te worden. Daarna kunt u met iDeal een bedrag van tenminste 100 euro storten. Het is dan wellicht handig even contact op te nemen met Plus500 om de hefboom te laten uitschakelen. Op die manier kan met minder risico gehandeld worden.

Stap 4

Stap 5: Geld opnemen bij Plus500

Heeft u genoeg van het handelen op Plus500? Ga dan in uw "Echt geld" account naar "Fondsen". Kies vervolgens voor de optie "Opnemen". Let er op dat u alleen een uitbetaling kan aanvragen naar een geverifieerde bankrekening.

Vul hier het bedrag in dat u wilt opnemen uit uw Plus500 account en klik op "Open een opname". Na afronding van de aanvraag duurt het niet lang voordat de fondsen zijn uitbetaald. Dat zal in principe niet langer dan 3 werkdagen duren.

Gebruikte links

Plus500